O firmě

Truhlářská firma, kterou jsme založili v roce 1997 v Turnově, se zaměřuje na polytechnické vzdělávání dětské populace ve věku 4 - 12 let. Našimi zákazníky jsou mateřské školy, dětská centra a školní družiny základních škol v celé republice. Vyrábíme několik druhů dřevěných stavebnic určených do interiérů, které dodáváme přímo konečným uživatelům.

Před lety vymyslel pan Polikarpov, kterému vděčíme za to, že se nám práce stala koníčkem a koníček prací, úžasnou stavebnici. Jeho nápad obdivují bezmála čtyřicet let děti v českých mateřských školách. Věřte, nevěřte, ale mnozí dospělí ve věku kolem čtyřicítky pamatují, že si tenkrát ve školce hráli s velkou konstrukční stavebnicí. Měla kulaté otvory, kterými se provlékaly tyče různých délek. Stavěly se z ní překážky, domečky, auta, lodě nebo skluzavky, sloužila i jako cvičební pomůcka. A bylo to skvělé a zábavné.

Polikarpovka není hračka, která se zapne knoflíkem a ona jezdí, houká nebo bliká. Hra s touto stavebnicí přímo vybízí k aktivnímu zapojení, stavět či skládat může více dětí dohromady. Spojit napevno dvě kostky k sobě vyžaduje velké úsilí. Sestavit například skluzavku, překážkovou dráhu, domeček, vozík či loď chce důvtip, šikovnost, nasazení, trpělivost a toleranci k nápadu kamaráda. Děti tyto vlastnosti mají, některé více, některé méně. Domníváme se, že pokud chceme vychovat z malých kluků a holek správné dospěláky s vlastním a pevným názorem, je Polikarpovka jedním z mnoha pozitivních faktorů, které ovlivní správný směr jejich vývoje. Proto je nosným pilířem našeho výrobního programu. 

Máte-li rádi vůni skandinávského borového dřeva, které je hlavním výrobním materiálem, kvalitní řemeslné provedení a ještě k tomu špetku fantazie, projděte se dětským světem kostek, kvádrů, válců, různých aut a jiných samohybů. Právě Vám jsou určeny naše stránky.